FACTOR TIJD

FACTOR TIJD

Wat doet factor tijd bij een scheiding?

 

Scheiding snel fixen

Wat doet factor tijd  bij een scheiding daarin vertel ik jullie graag meer in dit blog.

 

Gisteren werd ik gebeld door een klant en die vroeg mij hoe zij haar scheiding snel kon fixen.

Zij liep al een jaar met het idee om de relatie te beëindigen waar de andere ouder totaal niet van op de hoogte was. Zij had hier al geruime tijd over nagedacht en eerder deze week bracht zij het slechte nieuws aan haar partner dat ze niet langer met hem door wilde. En dat ze het goed zouden regelen voor de kinderen.

En donderslag bij heldere hemel voor haar partner.

Op haar vraag hoe zij het snel kon fixen vroeg ik wat ze daar mee bedoelde?

Haar antwoord was:  we gaan allebei naar een advocaat en hij of zij zorgt dat het geregeld wordt!

Het is zo goed te begrijpen  dat je na je besluit dat je uit elkaar gaat dat zo snel mogelijk wilt doen want dan kun je door met je leven. Of eventueel een leven opbouwen met een nieuwe partner.

Maar kan dat ook?

Lees het in mijn nieuwste blog.

 

Hoe dan succesvol uit elkaar

Afhankelijk van hoe je met elkaar omgaat, hoe je met elkaar communiceert, hoe je naar elkaar kunt luisteren, de emoties die er zijn, de strijd die er is wordt de duur van het scheidingsproces bepaald.

Als ouders heb je met het hele gezin te maken en gaat het proces zo snel als de ‘langzaamste’ gaat.

En heb je natuurlijk altijd als ouders altijd de intentie om het zo goed mogelijk te doen voor jullie kinderen.

Een scheiding raakt je in je diepste wezen, de afwijzing waar wij heel diep van binnen allemaal bang voor zijn wordt bij een scheiding een feit. En is een enorm verliesproces ook wel een rouwproces genoemd die gepaard gaat met heel veel emoties voordat je de scheiding kunt aanvaarden. Zolang de heftige en negatieve emoties op de voorgrond liggen  beïnvloedt dit je gedrag en is het  heel moeilijk om afspraken te maken die voor IEDEREEN goed zijn.

Succesvol uit elkaar gaan kost net zo als een relatie aangaan of huwelijk aangaan of zwanger raken en een kind dragen tijd. Maar een scheiding geeft over het algemeen veel  verdriet , boosheid, frustratie, machteloosheid of angst en het is in de natuur van de mens dat je daar zo snel mogelijk af wilt.  Ook hier geldt dat je het  waarschijnlijk maar één keer doet en één keer goed kan doen. Waarmee de kans heel groot wordt dat je niet in een complexe scheiding terecht komt.  En dat is 100 % in belang van jullie kinderen en ook jullie.

Misschien denk je nu wel Ja leuk deze theorie maar bij werkt het niet of wil de ander dat niet. Ik nodig je uit om verder te lezen en het een kans te geven.

 

TIJD IS HET SLEUTELWOORD

Tijd is het sleutelwoord !! Scheiden is een LIFE EVENT,  een proces met fasen, niet een losse gebeurtenis.

Dit proces vraagt om verwerkingstijd, veranderingstijd en aanpassingstijd.

En dat voor jullie allemaal. En daar zullen jullie allemaal een verschillend tempo in hebben. Gemiddeld neemt iedere fase zo’n 3-6 maanden in beslag.

Tijdens de verwerkingstijd draait het proces om emotionele verwerking en rouwfasen, het vertellen aan de kinderen het begeleiden van de kinderen en eventueel het vertrek van 1 van de ouders. Dit is de belangrijkste fase! Met deze tijd heb je invloed op het verloop van je scheiding.

De veranderingstijd gaat over juridische en financiële scheiding zoals een bezoek aan een mediator, scheiding van boedel en huis en het opstellen van een verplicht ouderschapsplan en omgangregeling.

De aanpassingstijd gaat over de implementatie van de scheiding, de definitieve verhuizing, het wennen aan de nieuwe situatie, opvoeden als twee 1-oudergezinnen, toepassen en bijstellen van het ouderschapsplan en het eventueel voorstellen van een nieuw partner.

Al deze fasen kosten tijd en energie en geven  emoties.

Als deze fasen teveel door elkaar gaan heen lopen neemt het risico op blijvende psychische en emotionele schade bij je kinderen en misschien ook wel bij jou toe en bovendien stijgt het risico op een complexe scheiding.

 

Gun jullie zelf deze tijd daar krijg je nooit spijt van.

Ik gun jullie, jullie tijd  en begrijp ook heel goed dat dat soms lastig is als je in strijd terecht bent gekomen of heel graag met je nieuwe partner door wilt, of je je onveilig, angstig, afgewezen voelt. Streef dan naar het maximaal haalbare in het belang van jullie kinderen.

Wil je graag naar een duurzame en liefdevolle ouderrelatie met gelukkige kinderen en merk je dat je in je verwerkingstijd tegen veel problemen oploopt of haar het liefst uit de weggaat omdat het misschien wel te pijnlijk is  of omdat je gewoon niet weet hoe je dat moet doen, neem dan contact op zodat we samen kunnen kijken hoe ik jou en ook je kinderen hier bij kan helpen.

En je volgend jaar kan zeggen dat het nemen van tijd de beste investering van je leven is geworden.

De eerste investering is de stap naar het maken van een 1 e gratis gesprek.

Samen gaan we dan kijken wat JIJ nodig hebt tijdens de verwerkingstijd om jullie scheiding zo goed als mogelijk te laten verlopen.

 

TIJD MET JE PUBER

Tijd is een sleutelwoord tijdens en na jullie scheiding en tijd doorbrengen met je puber of tijd besteden aan je puber en zijn of haar emoties is dan best soms een klus als er zo veel op je afkomt en je bezighoudt.  Misschien ervaar je wel dat het contact minder goed is geworden met je puber die naast een natuurlijk beweging van een puber, zich losmaken van zijn/haar ouders, ook last kan ondervinden van  jullie scheiding, dat jij emotioneel afwezig bent of gewoon geen tijd hebt door alle tijd die de scheiding in beslag neemt.

Afgelopen week heb ik een nieuwe project gelanceerd,  MOEDER-DOCHTER DAG, met als thema:

Verbinding met je puber.

 

MOEDER-DOCHTER DAG

Op 7 mei 2022 organiseer ik een Moeder-dochter dag

Een dag waarop we op een leuke en laagdrempelige manier samen ‘zijn’ en samen allerlei leuke activiteiten ‘doen’ en uiteraard een heerlijke lunch samen hebben. De magie van zo’n samen dag is direct voelbaar. Denk je YES dit is wat wij willen!  Klik dan hier voor meer info.

Tot  16-3-2022 geef ik een vroegboekkorting van 50 euro.

Hoop jullie te ontmoeten.

 

Harte groet,

Angèle Babeliowsky

|Scheidingscoach|Puber- en gezinscoach| 06-41912628|www.angelebabeliowsky.nl

 

 

PS: delen van deze blog maak veel mensen en mij heel blij😊.

Wil je als eerste op de hoogte wilt  blijven van mijn nieuws, agenda, tips en tricks schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief en ontvang ook 10 gratis tips voor het’ ERGSTE gesprek’ in je  leven en geeft je tools om dit gesprek  vol vertrouwen en compassie voor je kinderen te kunnen doen.Gun jezelf en je kinderen dit!

         Meld je aan voor alle info over online training

“Naar verbinding met je puber”