5 gratis tips voor een vrolijk Pasen

5 gratis tips voor een vrolijk Pasen

5 gratis tips voor een vrolijk Pasen

Dit weekend werd de lente heel zichtbaar, heerlijk een nieuw seizoen. Lente is de periode van loslaten van het oude, vernieuwing, verandering en groei van nieuw blad, bloesem en bloemen.

Een proces dat je bij een scheiding ook ziet.

Nog een paar dagen en dan is het Pasen een lekker lang weekend vrij. Al voelt het vrij zijn tegenwoordig anders dan een jaar geleden. Velen van ons werken nog steeds thuis met alle uitdagingen van dien. Naast de uitdagingen die Corona met zich meebrengt  zijn vrije dagen en feestdagen als je (net) gescheiden bent soms best lastig. Ik heb ik veel ouders in mijn praktijk die daar tegenop zien. Ook hoor ik regelmatig dat afspraken die ouders in een ouderschapsconvenant zijn overeengekomen niet worden nageleefd en wat doe je dan?

Of dat de kinderen bij de andere ouder zijn en je je afvraagt, wat ga ik doen? Of misschien herken je de volgende gedachten…..Help al mijn vrienden zijn met hun gezin en ik dan? Waarom werkt de ander niet mee als ik een weekend wil ruilen? Ik weet nu al dat onze kinderen het hele weekend aan het gamen zijn, ik weet nu al dat  onze kinderen totaal uitgevloerd  volgende week dinsdag naar school gaan want ze mogen altijd heel laat na bed bij de andere ouder.

Je kunt vast en zeker nog wel iets toevoegen aan deze opsomming. Er wordt een enorm appel op loslaten gedaan, op goed communiceren, op het beheersen van je emoties en in het belang je kinderen denken gedaan.

En hoe lastig  is dat als jij en de andere ouder veel stress en conflicten hebben.

Ik geef je in dit blog 5 gratis tips die de komende vrije dagen en de schoolvakanties die nog gaan komen, je kunnen helpen bij het zowel voor jezelf als de kinderen en de andere ouder, aangenamer maken van deze tijd.

 

 5 GRATIS TIPS

#1 Maak  voor alle feestdagen en vakanties goede afspraken in jullie ouderschapsplan.

#2 Denk in het belang van jullie kinderen. Is het erg dat zij eens laat naar bed gaan of iets totaal anders doen dan ze bij jou zouden doen. Stel jezelf de vraag gaat het echt hierom of speelt er misschien iets anders? En dat is heel begrijpelijk dat er misschien nog heel veel boosheid of verdriet een rol bij je speelt waardoor je je de andere ouder het misschien niet gunt. Het is fijn om dat met onafhankelijk persoon te delen.

#3 Maak plannen voor jezelf als je alleen bent. Wat heb ik nodig dit weekend? Waar heb ik behoefte aan? ME time kan ook een heel groot cadeautje voor jezelf zijn. Eindelijk dat boek lezen, eindeloos wandelen of je huis restylen, of uren face timen met een vriend of vriendin. Focus op wat er nu juist kan.

 #4 Communiceer wat je niet fijn van of bij de ander . Niet via je kinderen ook al zijn het tieners. Je brengt je kinderen dan in een loyaliteitsconflict, bespreek het met de andere ouder.

#5  Jullie partnerrelatie  is voorbij  maar jullie ouderrelatie blijft altijd!!  Focus je op de ander als zijnde de vader of moeder van je kinderen i.p.v.  ex….. De andere ouder waar je kind ook zielsveel van houdt. Ook al laat je kind dat niet altijd zien. Zeker bij tieners speelt er makkelijk boosheid en die willen graag de schuld aan iemand kunnen geven. Maar at the end  houdt jullie kind van jullie allebei. Bestaat voor 50% uit DNA van jou en voor 50% uit het DNA van de andere ouder.

Iets moois  van jullie ouderrelatie van maken, hoe moeilijk dat ook kan zijn, is het grootste cadeau voor je kind. Als je kinderen vraagt wat hun grootste wens is, zeker ook bij tieners is dat hun ouders “normaal’ tegen elkaar doen. En dat lukt echt niet altijd want we zijn ook maar gewoon mensen en een scheiding is een LIFE event dat veel stress, verandering, onveiligheid, boosheid en verdriet naar boven kan halen.  Maar de bereidheid hebben en werken aan een goede ouderrelatie is van onschatbare waarde. Samen ben je het grootste voorbeeld voor je kind.

Voelt dit als een enorme berg of denk je dat je dit niet alleen kunt of je denkt ja maar die andere ouder doet dat niet?

Als scheidingscoach heb ik al veel ouders begeleid en gezien dat iedere ouder het moeilijk vindt maar het uiteindelijk wel kan. Dus jij ook, echt waar!

Ik wens je hele fijne Paasdagen,

Angèle Babeliowsky| Scheidingscoach| 06-41912628coach angeleGun jezelf en je kinderen dit!

         Meld je aan voor alle info over online training

“Naar verbinding met je puber”