5 tips voor vaderdag als gescheiden moeder

5 tips voor vaderdag als gescheiden moeder

 

Volgende week zondag is het vaderdag. Herken jij dat je als gescheiden moeder daar niet echt naar uitkijkt?

Voel je stress omdat je weet dat je pubers bij jou zijn die dag en je merkt dat je wel 50 redenen kunt verzinnen waarom je  ze niet naar hun vader wilt laten gaan en je nog veel boosheid voelt naar hem en het hem misschien wel niet gunt…..

Weet dat je echt niet de enige bent die dit soort gevoelens ervaart. Maar weet ook dat het om de vader van je kinderen gaat en voor hem maar NOG belangrijker en de belangrijkste rede, voor jullie  pubers een belangrijke dag is. Een dag waar de knutselwerkjes van vroeger zijn overgaan in heerlijke zelf gemaakte lunches of diners, massages, sportmomenten, mooie gesprekken waar je kind laat horen hoe dankbaar hij of zij met hem als vader is. Kortom dat het HUN dag wordt, die fijn voelt!

Kijk je er tegenop,  ervaar jij stress omdat je weet dat je kinderen die dag bij jou zijn en je ze eigenlijk niet wilt laten gaan, of dat je weet dat je kinderen zich heel ongemakkelijk voelen omdat ze bij jou zijn en dat je daar niet over kunt praten met je ex of omdat jullie hier altijd conflicten over krijgen of merk je dat je puber zorgt dat hij of zij een weekend totaal ondergedoken zit…. Of heel ander  gedrag laat zien in deze dagen….  Lees dan hieronder mijn 5 gratis tips die jullie helpen om dit te keren en de  volgende keer een fijne vaderdag te ervaren. Ook als je geen partners meer bent kun je lieve en respectvolle ouders blijven, dat is het enige wat onze kinderen willen en jullie ook..toch?

5 Gratis tips

#1 Wees juist op deze dag mild voor jezelf en voor de ander. Ga jezelf heerlijk verwennen door te wandelen, naar de sauna te gaan, extra lang te mediteren dit keer, zoom yoga class te volgen of die netflixserie eindelijk helemaal af te kijken of met een vriendin op stap. Wat voelt goed voor jou?

# 2 Denk in het belang van je kinderen. Gun je kind die Vaderdag (en ook Moederdag) en zorg dat ze deze dag bij hun vader kunnen zijn, dus plan deze dagen in jullie ouderschapsplan en agenda.

#3 Communiceer nooit via je kinderen wat je niet bevalt of boos of verdrietig maakt  maar neem rechtstreeks contact met hun vader op als je iets wilt zeggen of verzoeken.

#4 Weet dat het voor je kind misschien nog wel het ongemakkelijkst is als zijn niet bij hun vader kunnen zijn en dat zijn of haar gedrag kan beïnvloeden. Erken hun emoties en laat ze zijn. Probeer over hun gedrag heen te kijken want daar zit vaak boosheid  of verdriet over deze situatie.

#5 Behandel de andere ouder als de vader je kinderen. Als partners zijn jullie uit elkaar als ouder blijven jullie altijd verbonden. Dat is voor je kind groot of klein het allerbelangrijkste.

 

Bonustip

#6  Denk je nu Help hoe krijg ik dit voor elkaar of ik heb er al alles aan gedaan….stel jezelf dan regelmatig de vraag:

“Hoe wil ik dat mijn kinderen later op hun jeugd en gezin terug kijken?”

 

Ik heb er alle vertrouwen in dat je dan weer de kracht vindt om jouw stappen te zetten.

En ik help je daar graag bij met mijn coachprogramma op maat.

Ik denk aan je zondag!X

Angèle Babeliowsky |Scheidingscoach aangesloten bij Succesvol Scheiden NederlandGun jezelf en je kinderen dit!
× Hoe kan ik je helpen?