De diploma uitreiking en 5 tips

De diploma uitreiking en 5 tips

Jullie kind heeft de afgelopen jaren maar helemaal de afgelopen maanden heel hard gewerkt en zijn/haar schoolexamens afgerond of bijna afgerond. Nog een paar dagen en dan is THE DAY donderdag 4 juni hoort je kind of hij of zij geslaagd is, voor veel een hele spannende dag.  Het is best een rare periode om examen in te doen. Een tijd waarin ze niet naar school gaan, geen centraal schriftelijk examen konden doen, thuis onderwijs moest volgen en je zelf voorbereiden, geen examenfeestjes maar wel een welverdiende DIPLOMA UITREIKING.  Hoe deze diploma uitreiking er zal uitzien is ook nog niet overal duidelijk. Maar dat deze anders is en in een kleinere groep zal plaatsvinden is zeker. En hoe ga je dat doen als je als ouders uit elkaar bent of gaat? Jouw kind vindt het natuurlijk heel fijn als jullie allebei aanwezig kunnen zijn zodat jullie samen dit geweldige moment kunnen vieren en dat ze niet hoeven te kiezen wie aanwezig gaat zijn.

Zijn jullie als ouders uit elkaar of gaan jullie uit elkaar en ervaar je veel stress  als je denkt om  samen aanwezig te zijn op de diploma uitreiking van je kind of merk je dat je kind daar veel stress van heeft lees dan hier mijn 5 gratis tips.  Ik duim voor al jullie kinderen en dat jullie maar met zijn allen mogen proosten.

  1. Zorg dat je als ouders op de dezelfde rij of achter elkaar gaat zitten zodat je kind als hij /zij op het podium staat met het felbegeerde diploma maar in 1 richting hoeft te kijken.
  2. Probeer vooraf te communiceren en afspraken te maken met de vader of moeder van je kind. Zodat jullie niet voor verrassingen komen te staan en spreek naar elkaar uit dat je er een mooie avond voor je kind van wilt maken.
  3. Focus je, voordat je in gesprek gaat of naar de uitreiking gaat, op 5 positieve eigenschappen van je ex. (en echt die kun je bedenken;) je bent niet voor niets ooit verliefd geworden op deze persoon. Bekijk bijv foto’s van vroeger. Als je deze bril opzet zal je meer mildheid voelen. En probeer je voor ieder contactmoment je even te ontspannen op een manier die voor jou fijn is.
  4. Bespreek met je kind hoe het voor haar of hem is? En dan is het fijn dat je alleen maar luistert en niet gaat verdedigen of gaat oordelen of gaat adviseren, wat ook heel begrijpelijk is. Erken zijn of haar emoties ze mogen er zijn en stel gerust en vraag je kind wat zij wil en wat zij nodig hebben! Vertel je kind dat jullie jullie stinkende best zullen doen om er een geweldige avond van te maken.
  5. Focus je op het belang van jullie kind. Vergeet jullie conflicten. Zoals iedere ouder willen jullie het beste voor je kind. Jullie blijven altijd ouder ondanks dat jullie relatie voorbij is. Voor jullie kind mag en moet dit een onvergetelijk moment zijn TOCH? Laat je kind trots op zichzelf EN jullie kunnen zijn.

Merk jij dat je na deze tips  nog steeds heel veel stress voelt of onvermogen of angst dat lukt mij nooit of mijn ex gaat dit nooit doen of voel je zelf niet de kracht om dit aan te gaan of wil je gewoon hierover even sparren neem dan contact met mij op en samen gaan we op weg.

Als scheidingscoach verbonden aan Succesvol Scheiden Nederland begeleid ik je graag dat dit ook voor jou en je kind een van de mooiste momenten in jullie leven mag zijn.

VAN HARTE GEFELICITEERD TROTSE OUDERS MAAK ER EEN MOOI FEESTJE VAN!


Gun jezelf en je kinderen dit!

Moeder &

Puberdochterdag 

16-8-2024

 

  

 

Ja, ik wil meer info!