Een familieopstelling kan jou en je kind helpen bij een scheiding

Een familieopstelling kan jou en je kind helpen bij een scheiding

Na een Scheiding weer op de juiste plek staan!

Een scheiding systemisch bekeken.

 

Van partner naar ouderschapsrelatie, het is mogelijk!

 

Als je als ouders uit elkaar gaat of bent dan gebeurt er veel in de familiedynamiek van je gezin en kan zelfs ook allerlei veranderingen meebrengen naar opa’s en oma’s.

 

Als ouders  ga je na een scheiding van partners naar ouders, van partner relatie naar ouderrelatie.

En soms kan dat best verwarrend zijn. En moeilijk om de partnerrelatie los te laten of het conflict in jullie partnerrelatie uit de ouderrelatie te laten.

Je kunt aan je kinderen duidelijk merken als dit door elkaar heen loopt.  Zij kunnen op de plek van een ouder gaan staan. Bv de rol van vader innemen of de rol van moeder maar ook in de rol van best friend stappen.  Of herken je bijvoorbeeld dat jullie kind tussen jullie in is gaan staan.  En dat jij de ander echt moeilijk kan loslaten.

In een familie  heeft iedereen zijn of haar eigen plek. De plek van moeder, vader, kind van en jij als ouder hebt ook die plek in jouw gezin van herkomst en het gezin van jouw ouders en zo kun je generaties terug.

Als er in een familiesysteem iemand niet op zijn of haar geëigende plek staat dan werkt dat altijd naar voren door en heeft dat uiteindelijk ook effect of jouw kinderen.

Het is van cruciaal belang dat er een verschil wordt gemaakt tussen de plek van de relatie van de ouders  en de plek die het ouderschap heeft.

Dit is zowel voor ouders als kinderen belangrijk. Voor kinderen wordt het dan duidelijk dat zij GEEN keuze hoeven te maken tussen de ouders. Zij blijven altijd met beiden evenveel verbonden.

Jullie blijven als ouders altijd ouders!

 

En voor ouders wordt duidelijk dat jullie, jullie onenigheid binnen de relatie  kunnen houden en dat je op het gebied van ouderschap kan blijven samenwerken.

 

Als kinderen in een familieopstelling kunnen ervaren dat  hun ouders naast elkaar staan , is dat bijzonder helend  voor ze. Maakt dat zij  zich niet naar 1 van de ouders loyaler moeten voelen. Ouderschap blijft altijd bestaan wat er ook met de relatie gebeurt.

Het is van belang dat de kinderen ervaren dat hun ouders de verantwoordelijkheid op zich nemen voor wat er in de relatie heeft plaats gevonden.

Door duidelijkheid te geven over plek en plaats wordt tevens voorkomen dat een kind zich na een scheiding naar de plek van een van de ouders beweegt, deze plek inneemt en een deel van de last gaat dragen dit ontkracht uiteindelijk alle familie leden.

 

Hoe werkt een opstelling.

Bij een opstelling werken we één op één. Dus je kind of de andere ouder is niet aanwezig. En toch heeft dit heel veel effect. En dat komt omdat we op een systemische laag werken.

 

Wil je graag:

  • je ex partner kunnen loslaten
  • samen liefdevolle ouders blijven
  • dat je kinderen en jullie op jullie plek blijven staan
  • dat jullie kinderen, kinderen kunnen blijven
  • dat jullie tijdens en na scheiding verbinding houden

 

Ervaar dan een opstelling.  Een opstelling is een familie opstelling die je één-op- één  doet. Er worden vloertegels gebruikt die staan voor je kinderen, ex partner, eventueel andere familieleden.  Als ouder sta je in de opstelling en heb je je eigen ervaring.

 

Een opstelling gaat vaak voorbij de woorden en zorgt dat het weer stroomt in jullie familiesysteem en je als ouders, ouders kan blijven en in verbinding kan blijven. Je kind kan kind kan blijven en hoeft niet op de plek van ouder  te gaan staan of  de lasten van een ander te gaan dragen.

Dat is 100% in belang van je kinderen en ook jezelf.

 

Wil je meer informatie kijk dan op

https://angelebabeliowsky.nl/familie-en-opvoedopstellingen-t-gooi/

 

Harte groet,

Angèle Babeliowsky

| Coaching |Training |Familieopstellingen |Ouder-kind dagen |

tel: 06-41912628    https://angelebabeliowsky.nl/

 

 

Verwerkte bron: www.opvoedopstelling.nlGun jezelf en je kinderen dit!

Moeder & Puberdochterdag    4-5-2024

 

 

Ja, ik wil meer info!