Een ontspannen vakantie voor je kinderen, je ex en jou!

Een ontspannen vakantie voor je kinderen, je ex en jou!

 

5 tips voor een ontspannen vakantie voor je kinderen, je ex en jou!

De afgelopen maanden zijn hele intensieve maanden geweest met veel veranderingen en stress. Covid-19 heeft onze wereld best op z’n kop gezet. Misschien moest je ook wel thuiswerken en je kinderen thuisonderwijs geven en gesprekken of discussie met je ex voeren hoe dat allemaal zo goed mogelijk te doen.

Hoog tijd voor een heerlijke  vakantie met je kinderen. Zijn jullie eruit waar je naar toe gaat? Wordt het NL of toch het buitenland? En willen je kinderen nog mee? En heb je afspraken kunnen maken met  je ex? Of voel je veel stress en zie je er huizenhoog tegen op om afspraken te maken en alleen met de kinderen weg te gaan?

Om je te helpen heb ik 5 tips opgesteld die jullie kunnen helpen om een ontspannen vakantie te hebben en tot rust te komen die je zo verdiend hebt.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne zomervakantie.

5 GRATIS TIPS

#Tip 1.

Het is fijn voor jullie allemaal om afspraken te maken over wie wanneer met de kinderen op vakantie gaat.  Bepreek dat ook met je kinderen hoe het voor hun is. Kinderen beslissen uiteraard niet maar willen wel graag gehoord worden. Vraag je ook eens af of het voor jullie  kinderen fijn is als ze de hele zomervakantie op vakantie zijn?  Ieder kind reageert daar anders op. Zorg dat je als ouders van jullie kinderen weet waar en wanneer je met de kinderen bent.

#Tip2

Communiceer met  je ex en niet via de kinderen om afspraken te maken en betrek  jullie kinderen  niet in eventuele conflicten die er ontstaan.

#Tip 2

Focus je voordat je een gesprek over afspraken aangaat op de positieve eigenschappen van je ex. En die zijn er altijd. Jullie zijn tenslotte ooit verliefd geweest en de andere is ook ouder van jullie kind(eren). Ervaar wat een positieve mindset op het contact met de ander doet.

#Tip 3

Gun je kinderen het contact met de andere ouder. Ook al zijn je kinderen dan al puber en kunnen ze onverschilligheid laten zien of boos doen. Contact met de andere ouder is heel belangrijk voor je kind. Gun ze het contact met die andere ouder ook op vakantie. Laat ze bellen, zoomen of skypen wanneer ze daar behoefte aan hebben. Heb je het idee dat 3 weken te lang is voor je kind kijk dan naar andere mogelijkheden. Is er een mogelijkheid dat de een bv in de meivakantie weggaat en de andere ouder in de zomervakantie weggaat?

#Tip 4

Geef je kinderen ook de ruimte om hun eigen activiteiten  te doen op vakantie. Ik snap heel goed dat je het je een hele uitdaging vindt om als alleenstaande ouder de eerste keren alleen met je kinderen op vakantie te gaan. Maar geef je kinderen de ruimte om hun eigen activiteiten te doen en eigen vrienden te maken. Ook al betekent dat je dan af en toe alleen bent.

#Tip 5

VOOR JEZELF ZORGEN

Focus  je op  de vakantie! Probeer de stress en conflicten die er waren, thuis te  laten. Neem tijd voor jezelf, Waar laad jij van op? Wat heb jij nodig? Ook als het jullie eerste vakantie alleen is. Lees dat boek of ga heerlijk wandelen, je meditaties doen of sporten of in je hangmat liggen. Neem je ruimte in en geef je grenzen aan. Heb je last van schuldgevoel en de neiging om naar je kinderen te gaan compenseren omdat ze zielig zijn?  Weet dat je kinderen als jij het aankan de situatie ook aankunnen. En het laatste waar pubers op zitten te wachten is een ouder die ze zielig vindt of zielig is.  Kijk hoe je de verantwoordelijkheid voor het verwerken van jouw eigen emoties kunt nemen. Je zal zien dat je er dan voor je kind kan zijn en je kind, kind kan blijven. Ook je puber is nog een  kind???? Ik nodig je uit om je af en toe de vraag te stellen: welk voorbeeld wil ik voor mijn kind zijn?

 

Denk je nu leuk al die tips maar hoe doe ik dat allemaal? Of Dat lukt niet met mijn ex!  Neem dan contact met mij op, je hoeft het niet alleen te doen.  Als Scheidingscoach ben ik verbonden aan Succesvol Scheiden Nederland en  help ik je graag  zodat jullie allemaal een fijne, ontspannen en zorgeloze vakantie kunnen hebben. Fijne vakantie!

Angèle Babeliowsky|ScheidingscoachGun jezelf en je kinderen dit!
× Hoe kan ik je helpen?