Kijk jij uit naar of op tegen Moederdag?

Kijk jij uit naar of op tegen Moederdag?

Kijk jij ook altijd uit naar Moederdag? Ook nu je pubers groter worden? En de knutselwerkjes overgaan in heerlijke zelf gemaakte lunches of diners, massages, muziekvoorstellingen, mooie gesprekken waar je kind laat horen hoe dankbaar hij of zij met jou als moeder is. Kortom dat het JOUW dag is die fijn voelt, waar je je verbonden voelt en in het licht gezet voelt!

Ervaar jij dit niet , kijk je er tegenop,  ervaar jij stress omdat je weet dat je kinderen die dag bij hun vader zijn, of dat je weet dat je kinderen zich heel ongemakkelijk voelen omdat ze bij hun vader zijn, en dat je daar niet over kunt praten met je ex of omdat jullie hier altijd conflicten over krijgen of merk je dat je puber zorgt dat hij of zij een weekend totaal ondergedoken zit…. Of heel ander  gedrag laat zien in deze dagen….  Lees dan hieronder mijn 5 gratis tips die jullie helpen om dit te keren en de  volgende keer een fijne moederdag te ervaren. Ook als je geen partners meer bent kun je lieve en respectvolle ouders blijven, dat is het enige wat onze kinderen willen.

5 Gratis tips

#1 Wees juist op deze dag mild voor jezelf en voor de ander. Ook als het niet lukt dat je kinderen op die dag bij jou zijn. Verplaats moederdag naar de dag dat jullie wel bij elkaar zijn. Of ga jezelf heerlijk verwennen door te wandelen, naar de sauna te gaan, extra lang te mediteren dit keer, zoom yoga class te volgen of die netflixserie eindelijk helemaal af te kijken of met een vriendin op stap. Wat voelt goed voor jou?

# 2 Denk in het belang van je kinderen. Gun je kind die Moederdag (en ook Vaderdag) dus plan deze dagen in jullie ouderschapsplan en agenda.

#3 Communiceer nooit via je kinderen wat je niet bevalt of boos of verdrietig maakt  maar neem rechtstreeks contact met hun vader op als je iets wilt zeggen of verzoeken.

#4 Weet dat het voor je kind misschien nog wel het ongemakkelijkst is en dat zijn of haar gedrag kan beïnvloeden. Erken hun emoties en laat ze zijn. Probeer over hun gedrag heen te kijken want daar zit vaak boosheid  of verdriet over deze situatie.

#5 Behandel de andere ouder als de vader je kinderen. Als partners zijn jullie uit elkaar als ouder blijven jullie altijd verbonden. Dat is voor je kind groot of klein het allerbelangrijkste.

 

Bonustip

#6  Denk je nu Help hoe krijg ik dit voor elkaar of ik heb er al alles aan gedaan….stel jezelf dan regelmatig de vraag:

“Hoe wil ik dat mijn kinderen later op hun jeugd en gezin terug kijken?”

Ik heb er alle vertrouwen in dat je dan weer de kracht vindt om jouw stappen te zetten.

En ik help je daar graag bij.

 

Ik denk aan je zondag!X

 Gun jezelf en je kinderen dit!

Moeder &

Puberdochterdag 

16-8-2024

 

  

 

Ja, ik wil meer info!