Neem je tijd!

Neem je tijd!

Ik wil onze scheiding snel fixen zei een klant gisteren tegen mij.

Oké wat bedoel je dan? Nou we gaan allebei naar een advocaat en hij of zij zorgt dat het geregeld wordt!

Het is zo goed te begrijpen  dat je na je besluit dat je uit elkaar gaat dat zo snel mogelijk wilt doen want dan kun je door met je leven.

 

Maar kan dat ook?

Afhankelijk van hoe je met elkaar omgaat, hoe je met elkaar communiceert, hoe je naar elkaar kunt luisteren, de emoties die er zijn, de strijd die er is wordt de duur van het scheidingsproces bepaald.

Als ouders heb je met het hele gezin te maken en gaat het proces zo snel als de ‘langzaamste’ gaat.

En heb je natuurlijk altijd als ouders altijd de intentie om het zo goed mogelijk te doen voor jullie kinderen.

Een scheiding raakt je in je diepste wezen, de afwijzing waar wij heel diep van binnen allemaal bang voor zijn wordt bij een scheiding een feit. En is een enorm verliesproces ook wel een rouwproces genoemd die gepaard gaat met heel veel emoties voordat je de scheiding kunt aanvaarden. Zolang de heftige en negatieve emoties op de voorgrond liggen  beïnvloedt dit je gedrag en is het  heel moeilijk om afspraken te maken die voor IEDEREEN goed zijn.

 

TIJD IS HET SLEUTELWOORD

Tijd is het sleutelwoord !! Scheiden is een proces met fasen, niet een losse gebeurtenis.

Dit proces vraagt om verwerkingstijd, veranderingstijd en aanpassingstijd.

En dat voor jullie allemaal. Gemiddeld neemt iedere fase zo’n 3-6 maanden in beslag.

Tijdens de verwerkingstijd draait het proces om emotionele verwerking en rouwfasen, het vertellen aan de kinderen het begeleiden van de kinderen en eventueel het vertrek van 1 van de ouders. Dit is de belangrijkste fase! Met deze tijd heb je invloed op het verloop van je scheiding.

De veranderingstijd gaat over juridische en financiële scheiding zoals een bezoek aan een mediator, scheiding van boedel en huis en het opstellen van een verplicht ouderschapsplan en omgangregeling.

De aanpassingstijd gaat over de implementatie van de scheiding, de definitieve verhuizing, het wennen aan de nieuwe situatie, opvoeden als twee 1-oudergezinnen, toepassen en bijstellen van het ouderschapsplan en het eventueel voorstellen van een nieuw partner.

Als deze fasen teveel door elkaar gaan heen lopen neemt het risico op blijvende psychische en emotionele schade bij je kinderen en misschien ook wel bij jou toe en bovendien stijgt het risico op een vechtscheiding.

 

Gun jullie zelf deze tijd daar krijg je nooit spijt van.

 

Ik gun jullie jullie tijd  en begrijp ook heel goed dat dat soms lastig is maar streef dan naar het maximaal haalbare in het belang van jullie kinderen.

Wil je graag naar een duurzame en liefdevolle ouderrelatie met gelukkige kinderen en merk je dat je in je verwerkingstijd tegen veel problemen oploopt of haar het liefst uit de weggaat omdat het misschien wel te pijnlijk is  of omdat je gewoon niet weet hoe je dat moet doen, neem dan contact op zodat we samen kunnen kijken hoe ik jou en ook je kinderen hier bij kan helpen.

En je volgend jaar kan zeggen dat het nemen van tijd de beste investering van je leven is geworden.

De eerste investering is de stap naar het maken van een 1 e gratis gesprek.

Lieve groet,

Angèle Babeliowsky

Scheidingscoach|Gezins- en kindercoach| Puberexpert

 

PS: delen van deze blog maakt veel mensen en mij heel blij😊.

 

Wil je als eerste op de hoogte blijven van mijn nieuws, agenda, tips en tricks schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief

en ontvang ook 10 gratis tips voor het’ ERGSTE gesprek’ in je  leven en geeft je tools om dit gesprek  vol vertrouwen en compassie voor je kinderen te kunnen doen.Gun jezelf en je kinderen dit!

Moeder &

Puberdochterdag 

16-8-2024

 

  

 

Ja, ik wil meer info!