Verbinding met je puber na een scheiding

Verbinding met je puber na een scheiding

Verbinding met je tiener na scheiding

Een terugblik op de prachtige verbindingsdag op 7-5-2022

Een scheiding kan veel stress en emoties met zich meebrengen. Soms heb je als ouder tijdelijk minder contact met je kind doordat jullie meer gescheiden  van elkaar zijn dan voorheen of wil je tiener je een tijdje niet zien.

Tieners hebben het ook nodig om tijdens een scheiding iemand de schuld te kunnen geven. En ben jij dat? Dat is wat ze in deze ontwikkkelingsfase te doen hebben, leren oordelen en het begrijpelijk voor zichzelf te maken, dat geeft controle. Of tieners die het op zichzelf gaan betrekken, het komt vast door hen dat  jullie uit elkaar zijn want zij zijn zo lastig….

Of herken je misschien dat je dochter of zoon heel erg voor jou  of jullie is gaan zorgen? Van zijn/haar eigen plek  in het familiesysteem is afgegaan?  Ook na een scheiding wil je dat je kind,  kind kan blijven.

 

In hun gedrag laten ze vaak iets heel anders zien en onder dat gedrag zit vaak een enorm verlangen om door jou erkend en gezien te worden.

Regelmatig spreek ik ouders die veel spanning en ook veel emoties ervaren als angst hoe het allemaal te gaan doen,  verdriet over wat niet meer is, rouw  maar ook boosheid.

Je hebt dan best veel aan jezelf en hoe dan verbinding te houden met je tiener.

Een periode dat je door al je emoties veel tijd voor jezelf nodig hebt die je als ouders natuurlijk altijd maar weinig hebt. Het is een fase van overleven en alle bordjes in de lucht houden.

 

Ik heb regelmatig ouders in mijn praktijk die hier tegenaan lopen. Zo krijg ik ook regelmatig de vraag van moeders hoe weer in contact te komen met hun tieners. En zich afvragen wat in hun gedrag scheidings gerelateerd  of  puber gerelateerd is.

Herken jij ook dat je dat af en toe best onzeker kan maken of dat je je schuldig voelt en niet weet hoe ik contact met ze te komen?

Zo ontstond een tijd geleden het idee om een ouder – kind dag te organiseren. En dat moest een relaxte dag worden. Een dag die op een laagdrempelige manier bijdraagt aan het contact en de verbinding met je tiener. In tijden van scheiding en ook daarna is er vaak al veel hulpverlening  en hoe fijn is het dat je dan een fijne dag met elkaar kan doorbrengen waar je door samen te zijn, samen creatieve activiteiten te doen, in de natuur op een prachtige locatie met gelijkgestemde  om je heen quality time met je tiener te hebben. Waar je ook met anderen kunt delen en de kinderen ook  eventueel met elkaar.

 

7-5-2022 was het zover de eerste Moeder-dochter dag die een groot succes was.

Waar eerst de tieners nogal schuchter  en met enig weerzin 😊 de locatie betraden en aan de oefeningen meededen werd er ’s middags gevraagd wanneer de voldoende editie zou zijn.

Ouders gaven aan dat dit precies was wat ze nodig hadden. En dat het hen een verdieping in het contact met hun dochter gaf zeker na het schrijven van een brief aan elkaar, ogenschijnlijk een kleine oefening  met een enorm effect nadat ze het aan elkaar voorlazen in de kring.

De rust en ontspanning die zij ervaarden gaf hen weer het vertrouwen  in de toekomst. Zij voelden zich na afloop sterker met zichzelf verbonden  als ook met hun dochter.

Deze verbinding was voor mij bij iedereen duidelijk voelbaar en mijn hart maakte een sprongetje.

Als scheidings- en pubercoach is dit waar ik graag in wil ondersteunen en faciliteren en dat is deze dag geweldig gelukt.

 

Kijk op  https://angelebabeliowsky.nl/retraites/      voor de reviews .

Voel je zelf ook de behoefte om dit te ervaren en jullie contact te verbeteren en een heerlijke quality dag te ervaren met z’n tweeën meld je dan aan voor de volgende moeder dochter dag op 28-8-2022

 

Lieve groet,

Angèle Babeliowsky

|Scheidingscoach | 06-41912628| www.angelebabeliowsky.nl|Gun jezelf en je kinderen dit!

         Meld je aan voor alle info over online training

“Naar verbinding met je puber”