Moeder! Jouw dag.

Moeder! Jouw dag.

Moederdag, jouw dag!

In deze blog geef ik je 5 tips om je eerste Moederdag alleen zo aangenaam mogelijk te maken.

Zondag is het Moederdag! De dag dat wij ons moeder-zijn mogen vieren.

Misschien is het voor jou en je kinderen de eerste Moederdag nadat jullie gescheiden zijn!

Wat fijn als jullie daar als ouders afspraken over hebben gemaakt en jullie in het eerste jaar na de scheiding hebben afgesproken dat de kinderen op Moederdag bij moeder zijn en op Vaderdag bij vader. En dat misschien in het ouderschapsplan voor altijd hebben vastgelegd. En houden jullie je daar in het belang van de kinderen aan. En natuurlijk ook voor jezelf want hoe leuk is het om een dagje in het zonnetje te staan en knutsels en ontbijtjes op bed te krijgen.

Onlangs sprak ik een moeder bij wie het helaas een beetje anders ging. Zij hadden geen afspraken hierover gemaakt in ouderschapsplan over Moeder- en Vaderdag. Zo goed te begrijpen dat je er heel erg tegenop ziet.

Deze moeder had er veel stress van en veel negatieve gedachten. Wist je dat we wel 70.0000 gedachten per dag denken!? Waarvan er vele negatief zijn. En dat onze negatieve gedachten negatieve emoties en gedrag geven. Onze kinderen zien en voelen dit ook en reageren ook met hun gedrag.

Hoe fijn is het om bijvoorbeeld tegenover iedere negatieve gedachte die je hebt een  positieve er voor in de plaats te zetten. En kijk eens wat er gebeurt.

Zo gaf ik deze moeder als tip om als helpende gedachte te denken:

  • Ik ben en blijf altijd moeder of de kinderen wel of niet bij mij zijn!
  • Iedere dag is een Moeder-dag.

En de emoties van het gemis mogen er natuurlijk zijn maar kijk eens of deze gedachten je kunnen helpen. Of misschien heb jij nog veel meer helpende gedachten die je kunt formuleren.

En kijk ook hoe het voor je kinderen is als je je negatieve gedachten omzet in positieve gedachten…. Voor de kinderen is het ook erg lastig dat ze niet bij jou kunnen zijn

Naast bovenstaande tip gaf ik deze moeder nog 5 tips die jou ook kunnen helpen Moederdag hoe dan ook JOUW dag te laten zijn.

5 TIPS

#1 Stel jezelf de vraag: waar heb IK nu echt zin in? En doe dat…..!

# 2 Focus op wat er wel is! Hoe moeilijk dat ook is…focus op een dag helemaal voor jou alleen.

Alles waar je aandacht aan schenkt groeit. Focus dus op dat het een hele fijne dag voor JOU gaat worden…. En wat zal die fijn worden.

#3 Wees juist op deze dag mild voor jezelf en voor de ander. Ook als het niet lukt dat je kinderen op die dag bij jou zijn. Verplaats Moederdag naar de dag dat jullie wel bij elkaar zijn. Plan die dag samen met je kinderen.

#4 Ga jezelf heerlijk verwennen door te wandelen, naar het strand te gaan, extra lang te mediteren dit keer, zoom yoga class te volgen of die netflixserie eindelijk helemaal af te kijken of met een vriendin op stap of podcasts te luisteren. Wat voelt goed voor jou?

# 5 Denk in het belang van je kinderen. Gun je kind die Moederdag en ook Vaderdag dus plan deze dagen aan het eind van het jaar in jullie nieuwe ouderschapsplan en agenda. En is dat niet gelukt gun ze dan de dag bij de ander.

 

Merk je dat je ondanks deze tips je veel boosheid of verdriet blijft voelen naar de ander communiceer dit dan nooit via je kinderen maar neem rechtstreeks contact op met de vader.

Vind je dat lastig of komen jullie altijd in strijd terecht?

Neem dan contact met mij op.

Ik kijk graag met je mee. Een expert die neutraal naast je staat, luistert en je leert hoe wel te communiceren met de ander en je bewust maakt van de emoties die nog een rol spelen in jullie ouder relatie en hoe daar mee om te gaan, kan heel fijn zijn.

Ik denk aan je zondag!

Lieve groet, Angèle Babeliowsky   06-41912628Gun jezelf en je kinderen dit!
× Hoe kan ik je helpen?